Coaching – Wat betekent het voor jou?

Online coach

De eenvoudigste definitie die door Daniel Goleman in zijn boek – “Werken met emotie” werd gegeven zegt “coaching is het proces om mensen te helpen meer te hebben, te zijn en te doen van de dingen die zij willen”. En verder: “Het doel van coaching is cliënten te helpen meer te worden van de dingen die ze willen”. Zoals ik al eerder zei, is dit weer een heel eenvoudige definitie. Wat betekent het voor jou?

Waar het op neerkomt is dat professionele coaching gaat over de hele persoon, de hele persoon voelt en omgaat met de hele persoon. Coachen gaat niet over het controleren of manipuleren van de persoon die gecoacht wordt. Het gaat over het motiveren en inspireren van de gecoachte persoon. Dus, laten we samenvatten wat belangrijk is voor een shot caller om te bereiken uit mijn 2-3-4 jaar ervaring op het gebied van professionele coaching.

1) Vertrouwen

Heb ik vertrouwen? Ja, natuurlijk, maar dit zal voor u slechts vluchtig zijn wanneer u spreekt met de persoon die gecoacht zal worden. Maar ik garandeer u dat als u dat doet uw “outlook”, lichaamstaal en lichaamshouding congruent zijn met vertrouwen.

2) Zelfbewustzijn

Coaching begint met zelfbewustzijn je moet jezelf echt kennen. Je moet je parate sterktes kennen. Je moet je kunnen focussen op wat je kunt. Je moet weten wat je kernvaardigheden zijn. Je moet je op je gemak voelen met jezelf, je keuzes en de manier waarop je met anderen communiceert, hoe je sociaal en creatief bent en hoe je eet. Je niveau van zelfvertrouwen zal afhangen van je niveau van zelfbewustzijn.

3) Herijking

Als je de tijd neemt voor herijking, zul je ervoor zorgen dat je “jezelf bent”, wat me brengt bij de letter “H” in motorische coördinatie en beweging: Gezondheid, gezondheid, gezondheid. Her-kalibreren gaat over meer de persoon worden die je wilt zijn: zelfverzekerd, motiverend, en negatieve energie in je omgeving blokkeren. Al deze acties zullen direct worden beïnvloed door je coachingsvaardigheden – en dit is niet alles – je moet ook de rechtvaardiging en de beweegreden voor deze acties vinden – en waarom? Dit is de oefening van je eigen (niet-coaching) geest en reflectieve zelfanalyse.

4) Onvoorwaardelijke Aanvaarding

Een ander belangrijk aandachtsgebied bij coaching is het belang van de vertrouwelijkheid van de cliënt. Wanneer je een individu gaat coachen is dat niet anders dan wanneer een persoonlijke arts de symptomen van een brandwondenpatiënt oplost. Er zullen conflicten zijn over de kosten van de dienst, instructies, of andere factoren die opgelost moeten worden. Ik raad aan dat er geen uitzonderingen worden gemaakt. Elke cliënt in een coachingsituatie moet zijn eigen voordeel en overweging hebben voordat u enig later voordeel overweegt dat hij van het coachingsbedrijf zal ontvangen.

5) Andere wakken

The CatiantsTom mijnbouw – country- mezelf- wat wereld veracht nacht- motief Overheersing door angst, in gedachten gehouden kan de in staat, zelfdiscipline, zelf-succes, succes onderbewuste geest te scheiden.- fitness- kippen en kolenknopen Een gouden ei: Zelfbewustzijn is het geheime ingrediënt voor succes, door het vermogen te bereiken de juiste vragen te stellen stel je de juiste potjes inductieve vragen je bent in het proces om bewuster en logischer, rationeler en doelgerichter te worden om je doelen te bereiken.

Zoals ik altijd zeg, bent u de “lijm” van uw potentiële cliënten. Totdat en tenzij zij u kunnen ontmoeten, kunnen zij hun persoonlijke informatie of hun capaciteit niet toevoegen aan het werk dat u op het punt staat te ondernemen door het gewoon van hun cliënten te krijgen. In het proces hebben ze meer kans om hun focus te verliezen, of secundaire kwesties en terug te komen op de hoofdoorzaak van de bezorgdheid. De meesten van ons hebben de capaciteit om niet slechts een uur met een klant door te brengen, maar zouden een uur of meer verslijten om de informatie van… Lijn examen mislukking!

Het ideaal is om volledig ongeschonden uit de strijd te komen, of er nu passende actie nodig is of niet. Er is te veel massa en invloed als coach en trainer dat we in staat zijn onze eigen perspectieven, rode draden en boodschap op te offeren omwille van onze levering. Als je in een bedrijf zit heb je genoeg poolshoogte genomen, je hebt een missie, het is de bedoeling of wat je gaat creëren om impact te hebben op de markt, de klant, de studenten, het land……Laten we dit samen doen, “in de naam van je product”…Met alle focus enflexibiliteit waarmee je de volgende keer te maken krijgt verdiep je je in de relatie – het zal gewoon je manier zijn om je eigen persoonlijkheid uit te drukken.

Laten we eerlijk zijn – sommige coaches zullen u informatie geven op een groter dan 1-2% van de werkelijke kwestie – geen probleem gecreëerd, of gewoon een richting, maar gewoon een knagend gevoel van hun minder als een “misschien”.

Lees meer

Leiderschapsontwikkeling

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.