De kracht van Reiki

Reiki Vlaardingen

Reiki is een voedingssupplement dat ook voor andere doeleinden wordt gebruikt, zoals versterking van het zenuwstelsel, bevordering van ontspanning en slapeloosheid. Er bestaat een grote belangstelling voor het concept reiki en het is een onderwerp dat door de medische wereld steeds serieuzer wordt genomen. Voornamelijk door de publicatie van het boek van Dr Usu Suzuki, Reiki: De kracht van vriendelijkheid, begint reiki in bepaalde kringen aanhang te krijgen. Mensen die de kracht van een spirituele benadering op hun problemen in het Westen willen overbrengen, zijn door reiki geïnspireerd geraakt en hebben in Westerse landen reikicursussen gevolgd.

Het boek van Dr. Usu Suzuki verhaalt over een Japanse arts die elke dag de opdracht kreeg om verre energie over te brengen om de stress te verlichten van slagveldgevangenen die door de Japanners werden mishandeld. Degenen die de sessies bijwoonden, hadden soms last van slaap, soms van pijn. Bij nader onderzoek vertoonden vele vrouwelijke Japanse soldaten aanzienlijke verbetering. De aard van de patiënt is van minimaal belang. In feite kunnen we niet iedere persoon op dezelfde manier behandelen, hoewel een goed dieet en veel rust zullen helpen. De kracht van de behandeling is niet te danken aan de feitelijke overdracht van energie, maar aan het heilzame effect van een ontspannende en zachte aanraking.

Het is als een gemakkelijke vorm van meditatie, die de meeste mensen kennen, maar die door miljoenen mensen over de hele wereld wordt beoefend. Meditatie houdt in dat je goed op je ademhaling let en je rusteloosheid tot rust brengt met een volle minuut rust. Bij reiki gebeurt alles onder begeleiding. Het is een vorm van non- Stop Yoga en er is geen juiste manier om het te beoefenen. Er zijn een aantal formele cursussen beschikbaar op lokaal niveau voor gekwalificeerde mensen.

Een van de mooiste aspecten van deze genezing is het verhaal van een patiënt die niet in staat was te lopen. Een vriend vroeg de dokter om iets te doen, en was verbaasd te ontdekken dat het eigenlijk het reiki proces was. De patiënt herstelde spoedig volledig, en werd binnen enkele maanden een actief project in een oefenprogramma op de plaatselijke sportschool, en kreeg uiteindelijk een leidinggevende functie bij het plaatselijke orkest. Hij is doorgegaan als gevolg van zijn ervaring.

Een ander snel en gemakkelijk middel om stress te verlichten is Reiki. Men gelooft dat deze vorm van energie rechtstreeks werkt met de twaalf chakra’s in het lichaam, en tot 12 behandelingen van verschillende therapeutische waarde kan maken. Het wordt vooral gebruikt voor algemene genezing, voor de kleindochter en de bejaarde vader, bereidt theura’s en de Tweede, Derde en Vierde Chakra voor, verlicht congestie en verlicht allergieën. Het kan ook worden gebruikt voor genezers en beoefenaars van alternatieve geneeswijzen en gezondheidszorg. In sommige van de meer geavanceerde behandelingen wordt gezegd dat het zowel fysieke als spirituele problemen aanpakt.

Reiki uit de eerste hand ervaren is een ongebruikelijke manier om verlichting van stress te vinden en kennis ervan kan je ogen openen voor de duidelijke voordelen ervan. Reiki wordt steeds meer erkend en geaccepteerd als een succesvolle vorm van alternatieve geneeskunde en genezing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.