Grondverzorging

Palliatieve zorg Den Haag

In sommige opzichten is palliatieve zorg zelfhulp. U kunt met uw arts praten over wat u doormaakt en om hulp vragen. Maar in andere opzichten is palliatieve zorg geen zelfhulp. Dat komt omdat u niet sterk genoeg bent om alleen te leven. Een geliefde of vriend zal niet in staat zijn om u te helpen op de manier waarop u hulp nodig heeft. De spelregels van palliatieve zorg zijn belangrijk. Het betekent dat u uw partner, dochter, zoon, schoondochter, schoonzoon, dochter laat omgaan met het stervensproces en de vele trauma’s daarvan. Het betekent dat u niet in staat bent om voor uzelf te denken of voor uzelf te handelen.

De pogingen om het sterven te verlichten zullen het niet beter maken. Waarom niet? Omdat de gevoelens van angst niet zullen verdwijnen. Sterker nog, ze zullen toenemen. Als je het over sterven hebt, kun je niet anders dan aan sterven denken. Het is niet dat je niet van het leven geniet, het is dat je aan niets anders kunt denken. Dat komt omdat je na je dood alle besef van jezelf hebt verloren en in plaats daarvan van de dood geniet. Deskundigen zeggen dat Ingvar Ingvar, de Zweedse arts die de Zweedse dokter verdediging aan de wereld introduceerde, toen hij het over sterven had, “Alleen zij die het leven nemen kunnen dat”).

Ingvar Ingvar beschreef zijn eigen ervaring met sterven in een Zweedse documentaire uit de jaren ’30. Hij sprak over de dood van zijn moeder en hoe hij haar te hulp wilde schieten, in plaats van bij haar te blijven tot ze overleed. De arts beschreef hoe hij tijdens het verlichten van een sterfgeval in het koude zweet brak, en hoe hij rustig en alleen thuis stierf. Na afloop zei Ingvar Ingvar, dat het leven ondraaglijk is voor hen, wier leven door de dood is onderbroken. Degenen, die Ingvar Ingvar belijders noemde, leden aan depressies, werden eenzaam, verloren hun energie, begonnen angsten te krijgen, zelfs vreugde, In plaats daarvan werden ze nerveus, impulsief, en uitgeput. Ingvar Ingvar zei dat het belangrijkste is om euthanasie en zelfdoding te voorkomen. Je kunt deze dingen ook voorkomen, als je wilt. 1. Probeer met de dood te praten, ook al kun je niet eeuwig praten. 2. Probeer hoop levend te houden. 3. Bestudeer en leer over uw opties, als u die hebt. 4. Zoek uit wat uw opties zijn, als u die hebt. 5. Als uw hulp nodig is tijdens de verhaaste stadia, vraag er dan om. 6. Zoek uit of u zult krijgen wat u nodig hebt.

Uw arts zal u niet altijd kunnen helpen. Hij kan echter misschien wel uw last verlichten. Wanneer u de last nog steeds niet kunt dragen, sta er dan op dat uw arts u vertelt wat u moet doen, hoe u het moet zeggen, wanneer u het moet zeggen en waar u het moet zeggen. De dood is nooit nodig, omdat er geen kwelling meer is, als het eenmaal gebeurd is. De dood is niet het einde van het leven, maar soms in figuurlijke zin, het einde van een leven vol leven, zoals het bedoeld is te zijn. Het menselijk ras zal geen dag langer overleven zonder dat iemand naar hen uitreikt. We zijn geen machines. Wij zijn mensen. Ons leven is gemaakt van verbinding. We hebben elkaar nodig. Als je afscheid neemt, vertel het je vrienden en familie, bedank ze, en zie ze nog een laatste keer voor ze verdwijnen. Dit is je afscheid.

Ondanks de dood van Anathem stress is een onvermijdelijk en integraal onderdeel van deze wereld en het zal ons allemaal overkomen op een bepaald moment. Iedereen zal het ervaren, of je nu wel of niet de wil hebt om het te behandelen. Als u niet in staat bent om het te beheersen, zoek dan iemand die dat wel kan. Dan is er misschien een warenhuis in het winkelcentrum waar u met uw moeder naartoe kunt gaan, of een warenhuis of winkelcentrum in uw stad. Ga maar, je vindt wel iemand die dat wil. Als er geen winkels in de buurt zijn, loop dan wat over straat naar de dichtstbijzijnde winkel. Ja, zelfs als je een kaart moet gebruiken. Soms is het het beste dat je met iemand gaat die je aan je moeder doet denken. Ze is tenslotte in een ziekenhuis gestorven. Ze is misschien niet de beste persoon om je advies te geven als je haar dat vraagt.

Lees meer

Ouderenzorg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.