Hoe haal je het meeste uit je leven?

Bewustwording

Duidelijkheid zegt, dat er een andere manier is waarop we dit kunnen doen. Het vermogen om boven de troep uit te stijgen, de onophoudelijke gedachten en zelfpraat. Het vermogen om er macht over te hebben en ze om te buigen naar positieve gedachten is van vitaal belang. Helderheid is het vermogen om het licht te zien in de donkerste dagen, om onze eigen problemen en die van de mensen om ons heen onder ogen te zien en op te lossen, en om de kracht en de instrumenten te hebben om te communiceren met de mensen om ons heen, om door hun moeilijkheden heen te komen.

Wanneer we beginnen te luisteren naar wie we zijn en hoe we ons werkelijk voelen (in plaats van naar de zelfpraat van onophoudelijke gedachten), beginnen we het proces van het bepalen van ons innerlijk evenwicht en ons ware pad. We kunnen beslissingen nemen en acties ondernemen die goed voelen. Jim Rohn zegt: “Je prioriteiten worden je definities en je doelen worden echt je waarden.” Terwijl ik les geef in mijn zelfverbeteringsprincipe “Persoonlijke Ontwikkeling”, ben ik zeer kritisch over de manier waarop ik mezelf en mijn eigen waarden vroeger beschreef. Ik had altijd geloofd dat ik een zeer belangrijk persoon was, dat mijn mening ertoe deed en dat ik in hoog aanzien zou staan, zelfs als volwassene.

Nu hoor ik wat ik echt voel, mis ik de leuke, belangrijke dingen en moet ik de dagelijkse dingen van me af laten rollen. De manier waarop ik mezelf beschrijf, past overigens niet echt bij wat ik werkelijk ben en voel als het leven verder gaat. Zoals politici zullen zeggen: “Het is niet mijn verantwoordelijkheid.” Mijn ervaring en mijn ware gevoelens vertellen echter een ander verhaal.

Als ik toekijk hoe mensen proberen hun pijn, angst, woede of andere negatieve energieën op één lijn te brengen, zie ik bij verschillende mensen die ik ontmoet dat zij oprecht proberen zichzelf beter te laten voelen, terwijl zij vaak hun angsten, fouten en frustraties naar buiten laten komen.

Wij zijn niet volmaakt en velen van ons hebben gebreken, maar toch doen wij dit ons hele leven lang. Wij veranderen in het verdedigen van onszelf tegen de wereld, het veranderen van onze verwrongen opvattingen over wat belangrijk is en vervolgens het rechtvaardigen en negeren van onze waarden in naam van het proberen om de verwachtingen en de verwachtingen van anderen te beheersen.

Wanneer je zegt: “Ik moet x of y doen” en je zou willen zeggen: “Ik doe y niet meer omdat het voor mij de weg van de minste weerstand naar mijn verlangens, doelen en dromen is geworden”, dan zijn mensen niet bang om te wijzen wanneer iemand iets ongepasts doet. Nu is dat in alle opzichten waar, maar niet in die mate dat iemand je op enigerlei wijze, in welke vorm dan ook, probeert op te offeren om je te laten voelen of om je persoonlijke zelfrespect te schaden. Hoe vaak reiken we niet naar de badkamer na vergaderingen en zeggen: “Wil ik me opfrissen?” Als we uitslapen, willen we dan ‘s morgens wakker worden en voelen, dat we ons eigenlijk moeten omkleden?

Hoe vaak kopen we niet in en handelen we niet naar de mythes van wat we denken dat transitie is, over counseling, diëten, sporten, de lijst kan maar doorgaan en doorgaan? Zijn we ons ervan bewust dat het een daad van besluiteloosheid is en een poging om jezelf erdoorheen te slepen en een imago te creëren, een boek waar je je mee bezighoudt, en een manipulatieve façade op te zetten waarvan je wilt dat mensen denken dat je werkelijk bent…ben je duidelijk in wat je wilt doen? Of ben je vaak degene die zegt dat je kiest op basis van wat je een gelukkig gevoel geeft of heb je de uitstraling van dat alles aan jou?

Bent u zich ervan bewust dat u op hol slaat en afknapt op uw partner die verzorging nodig heeft? Bent u zich ervan bewust dat de verslaving aan eten en sigaretten uitwassen heeft die u zowel zullen spinnen als pijn doen? Ben je je ervan bewust dat je misschien je gouden jaren hebt bereikt en het gevoel hebt dat de strijd om je tegen het leven te verzetten voorbij is, dat het verlies van die strijd en de dood in je leven zijn binnengedrongen? Heb je alle druk uitgenodigd om je dromen los te laten en heb je zoiets van: “Ik denk dat ik dit moet doen, ja het is een geweldige beslissing.” Nou, diep van binnen ben je je er niet van bewust dat je ons en jezelf laat lijden in dit leven en het volgende.

Lees meer

Nine star ki

Niet lekker in je vel zitten 

Leave a Reply

Your email address will not be published.