Hoe uw levenscoach te bepalen?

Life coach Den Haag

Toch maken veel mensen de veronderstelling dat hun life coach voor het specifieke doel om een bepaald soort leven te krijgen hetzelfde is als zij of zelfs het universele antwoord is op alle problemen van het leven. Natuurlijk is dat geheel afhankelijk van het feit dat u niet weet wat u wilt. Daarom is het veel beter aan anderen van dergelijke soort te vragen of zij het antwoord hebben, dan het aan jezelf te vragen. Dat is veel beter, want de 2 mogelijkheden zijn 1. je komt er misschien nooit door in je eentje naar antwoorden te zoeken. 2. kiezen wat je wilt.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u verlangt naar een leidinggevende carrière, maar dat u ondanks al uw inspanningen geen momentum kunt vinden. Misschien zit u “vast” in een vervelende leidinggevende functie. Zou u een coach inhuren om u vooruit te helpen? Waarschijnlijk niet. Daarom is het belangrijk om anderen te vragen.

Het hebben van een doel is de basis voor een coach. Dit is nodig omdat je iemand nodig hebt die je helpt uit te vinden waar je heen gaat en waarom je het doet. Een levenscoach heeft vaak geen andere agenda dan je te helpen zien wat je wilt in je leven op een zelfverzekerde en duidelijke manier. Wanneer u zich bewust bent geworden van uw basiswensen en keuzes in het leven, kunt u kiezen waar u naartoe wilt werken, met dien verstande dat de coach er is om u te helpen uzelf te verruimen.

Coaching is niet bij velen bekend, en het kan voor iemand al gauw moeilijk zijn om genoeg over zijn of haar leven te zeggen. Het echte werk met een coach gaat niet over 90 minuten praten en advies en richting geven, maar over het ontdekken van brillen De kans krijgen om het leven door de ogen van iemand anders te zien. Persoonlijk bespreek ik graag veel over mezelf, dus mijn coachpraktijk is er altijd op gericht geweest mezelf en anderen te helpen begrijpen wie ik ben.

Om een coach ideeën en gedachten en vragen die ik voor mezelf in gedachten heb, te laten omzetten in een bepaalde richting in het leven, moet ik in mezelf kijken. Wie ben ik? Wat wil ik van het leven? Wat ben ik bereid op te offeren voor mijn toekomst? Van welke delen van mijn leven geniet ik echt en waarom? Welke buitengewoon aantrekkelijke karaktereigenschappen bezit ik die mensen tot mij aantrekken?

Deze zullen mij richting geven voor al mijn contacten met mijn levenscoach, of het nu een levenscoach, een business coach, of een natuurlijke levenscoach is. Ze zullen een aantal van deze vragen stellen en nog vele andere. Ze zullen veel vragen over waar je leven nu is en ze zullen je vragen te onderzoeken waar het heen gaat. Zij zullen u vragen te analyseren waar u heen gaat, waar u heen wilt en om ervoor te zorgen dat u in de juiste richting gaat. In zekere zin doen zij het meeste werk voor u. Het echte werk ligt bij u, wanneer het uw tijd is om de reis van uw leven helemaal aan te vatten.

Maar net zoals het lijkt, is het in uw eigen belang om veel van het werk voor uzelf te doen. Uw levenscoach zal veel van het fundamentele werk voor u doen als u een aantal fundamentele beslissingen in uw leven gaat nemen. Dat kan het besluit zijn om een geheel nieuwe richting in uw leven in te slaan of mogelijk een aanpassing aan de oude richting na het ontdekken van nieuwe mogelijkheden in die richting.

Soms is de echte sleutel tot wat een coach kan doen het stellen van veel vragen, hoe zachtjes ook, die de scherpe kantjes van het werk zullen halen. U en uw coach zullen het over een heleboel dingen hebben die te maken hebben met het “doorwerken” van dingen in uw leven. Vragen en antwoorden helpen u om uw huidige situatie tot op zekere hoogte te beoordelen en om enkele belangrijke gebieden samen te vatten waaraan u in uw leven zou willen werken.

Als je bijvoorbeeld hebt besloten dat je, naarmate je verder komt in je leven, je spiritualiteit verder wilt opheffen dan alleen een interesse in een hogere macht, dan kan je life coach je doorvragen over hoe je zou willen dat je spirituele praktijk eruit ziet. Wil je een andere stijl van spiritualiteit of misschien een andere manier om het leven te benaderen? Wil je je huidige geloofssysteem aanvullen met wat meer praktisch onderricht en praktijk? Als alles goed is, dan weten we dat we een realistische spirituele evolutie voor u in petto hebben. Als je jezelf, je spiritualiteit en je benadering van spiritualiteit beter wilt begrijpen, zou je misschien wat werk van een spirituele levensbeoefenaar op je willen nemen. In dit specifieke geval, als je eerlijk en open bent over het feit dat je verandering in je leven wilt, dan is het antwoord ja.

Lees meer

Wandel coach

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.