Hoe word ik een uitstekende coach?

Coach Den Bosch

In coaching zijn geen bijzondere vaardigheden of kennis vereist. Je leert je sterktes en je zwaktes kennen door de manier waarop je met anderen optreedt en samenwerkt. Een uitstekende coach worden leidt er niet toe dat je een supergenie wordt. Het vereist wel dat je een niveau van toewijding hebt, eerlijkheid en nederigheid en een zelfbewustzijn. Vaker wel dan niet zul je geen coach ontmoeten met een hoog niveau van professionele geloofsbrieven. Een goede coach is iemand die je op het juiste moment de juiste informatie geeft om je vooruit te helpen. Een goede coach weet dat er een kerngroep van coaching klanten bestaat die klaar is om actie te ondernemen. Zij zullen dit doen wanneer zij iemand ontdekken met het juiste niveau van betrokkenheid bij de cliënt. Zij kunnen om hulp vragen om een coaching relatie met u aan te gaan.

Deskundigheid en ervaring op het vakgebied zijn evenmin een vereiste. De coach op het gebied van sport coaching weet misschien iets over de toepassing van een eenvoudige basistechniek in de praktijk en in de media, maar het is niet zijn deskundigheid, en die deskundigheid heeft hij ook niet nodig. Tegenwoordig zijn er naast de wereldkampioen niet minder dan zes grote sportcoaches, (met zeven jaar of meer beroepservaring en hopelijk vele jaren ervaring allemaal op hetzelfde sportgebied), en ervaren topsportcoaches kunnen veel geld verdienen door een klein fortuin te vragen. Om de coach een één-op-één coaching ontmoeting te laten leveren tegen een kostprijs die niet in lijn ligt met het budget van de klant, is het echter niet nodig dat hij een specifiek niveau van professionele geloofsbrieven behaalt. Het belangrijkste is dat u wel over een vaardigheid beschikt die u aan alle collega’s in de organisatie kunt leren. Geef lessen en consultancy werk waar je kunt en krijg betaald.

Dit is waar coaching het leuke deel wordt. Voor teams en individuen kan coaching een vorm van basistraining zijn en een gelegenheid om wat praktisch basiswerk te doen, niet in de sportwereld maar op de werkplek, waar mensen van alle afdelingen waarschijnlijk in hetzelfde gebouw aan het werk zijn om projecten en mensen te beheren en bedrijfsprocessen te verbeteren. Het kost dus misschien wat tijd om nieuwe systemen, procedures en ideeën te leren als u een nieuw lid van uw team bent. Het zal echter niet alleen uw eigen idee en daarmee uw creativiteit verbeteren, maar het zal u ook helpen om uw eigen productiviteit en leiderschapsvaardigheid te verbeteren. Op die manier kunt u succesvoller worden en zal ook uw productiviteit voor uw bedrijf verbeteren. Coaching kan ook bestaan uit regelmatige sociale activiteiten, zoals vrienden ontmoeten uit of bij een kopje koffie met de mogelijkheid om mijn schema te staken. Of het kan zijn het maken van aanvullende plannen voor een ander project of ideeën over hoe een belangrijke taak uit te voeren.

Coaching is een vorm van ondersteuning van managers of eigenaars van een bedrijf of team in hun loopbaan. Als uw persoonlijk leven afhangt van de manier waarop andere mensen zich tegenover u gedragen, om u aan de top van uw vakgebied te zien, kunt u met coaching zowel de werkgever als de werknemers verantwoordelijk houden voor uw eigen ontwikkeling. Het verbetert ieders niveau van klanttevredenheid. Zou u geïnteresseerd zijn in 6 e-boeken om uw leesvaardigheid en financiën te verbeteren en uw financiële situatie te corrigeren?

Lees meer

Therapie

Leave a Reply

Your email address will not be published.