Online coach

Coaching is een weergave van hoe mijn grootmoeder mij de wereld liet zien door de ogen van blinden. Lees haar woorden. Ik realiseerde me dat mijn Grootmoeder ook arts was geweest in Engeland en de protocollen in het ziekenhuis kende zoals elke arts die zou kennen. Haar gezichtsvermogen had echter weinig te maken met haar besluitvaardigheid en het is het voorbeeld van soorten coaching sessies met mijn Grootmoeder.

In het ziekenhuis waren er twee verschillende soorten patiënten: de gemakkelijke om te behandelen en de moeilijke om te onderzoeken. De gemakkelijke waren degenen met lagere ziekenhuisprocedures of de meer routinematige medische ingrepen en de moeilijke waren de meer ingewikkelde zaken. In ons geval vroeg ik haar niet eerst om een verslag van hoe de collega de vorige dag was behandeld, zodat ik zeker wist dat ik met dezelfde zaak te maken had. Ze had een bericht achtergelaten, dus het was de vorige dag duidelijk.

Ik ging mee met een andere collega die de verpleegster vroeg of ze de avond tevoren iets zwaars had gedaan. Dit was een verzoek om een handchauffeur die de meeste ziekenhuizen hebben. Ze zei van niet. Niet bepaald een rinkelende kwestie. Toen vroeg ik of ze de aantekeningen had gemaakt, en dat had ze. Dat had ze. Dus daar stond ik dan mijn collega te onderzoeken die hetzelfde had gezegd als elke dokter zou hebben gedaan. Ik heb hem goed bekeken en toen nog beter bekeken, natuurlijk. Mijn focus is om mijn carrière te beginnen met wat ik al weet. Ik moet een staat van dienst opbouwen. Het moest een kritisch stukje inhoud zijn.

“Heb je het rapport ooit onderzocht?” “De gegevens aanpassen?” “Heb je het gehaald met de briefjes?” Ik pauzeerde. Ik keek naar mijn collega. Hij keek naar mij. Hij bekeek me aandachtiger, trok mijn wenkbrauwen op, voordat hij glimlachte. “Ik denk dat ik een paar goede ideeën heb.” We hebben elkaar net weer ontmoet en hij zei wat hij zei. “Daar moeten we aan gaan werken, maar ik weet niet zeker wat we kunnen doen voor het hogere managementteam, laat staan voor hen individueel. Ik denk dat we ze moeten veroordelen.”

We zaten en luisterden een tijdje. Mijn collega was zelfverzekerd maar herinnerde mij puntig aan onmisbare werknemersregels om NOOIT om de MC onvermijdelijk heen te schoppen. Dus waren er nog meer vertragingen van 5 minuten in de hurry-ups. “Wat denk je dat er gebeurt als we je de directiekamer geven?” En dus begon ik hem te coachen en adviseerde hem nog steeds om terug te komen. “Wat zal er gebeuren?” “Ik denk dat ze meer verwachten en dat je meer respect verdient en dat je jezelf gaat respecteren.”

“Maar hoe?” “We hebben zoveel dingen die we moeten doen, en ik wil er niet over beginnen. Wat heb je nodig om te doen?” “Wat heb je nodig” galmt in mijn hoofd. “Ik heb hier een briefje over wat ik denk dat we moeten doen met iemand als jij.” Dit was het punt van de bijeenkomst. Het werd beantwoord door een man met een nerveuze zenuwtrek en een bedorven glimlach en op de een of andere manier kwam de gevreesde zin: “mag ik dat niet?” uit zijn mond.

We ontmoetten elkaar weer en hij zei: “Ik weet niet meer welk gedrag je moet vertonen als je met een senior team werkt.” Ik verzekerde hem dat alle vergaderingen die hij met anderen heeft, gaan over hun gedrag en hun communicatie met anderen. “Maar je gedrag vraagt niet om verandering van onze gedachten en daden of het stelen van hun aandacht.” “Ja, dat weet ik. Wat ik nodig heb is om een rolmodel voor anderen te zijn van hoe effectief ik kan zijn.”

We ontmoetten elkaar opnieuw en de evaluator werd samen met zijn drie collega’s verontschuldigd omdat ze technisch werd met een andere coach . Dus deed ik wat meer coaching. “Ik denk dat we wat ideeën kunnen overlopen met elk lid van het team, ja?” “Natuurlijk.” Hij knikte. “En laten we ze dan het idee geven, ik sta open voor elke suggestie. “OK” zei ik. “We hebben zeker enkele teamleden die de dingen al beter doen, ze hebben geleerd slimmer te zijn en ze kunnen uw team zeker behoorlijk dom maken! Ik denk dat we dit kunnen doornemen en beslissen welke suggesties je moet opvolgen en welke je moet negeren. ”

Lees meer

Zelfacceptatie

Leave a Reply

Your email address will not be published.