Wat doet fysiotherapie?

Fysiotherapie Tiel

Wat houdt fysiotherapie in?

De behandeling van blessures en het herstel van de normale lichaamsfunctie van een persoon. Fysiotherapie omvat zowel vrij verkrijgbare pijnstillers als geneesmiddelen op recept. Pijnstillers verlichten de pijn of stoppen het gevoel van pijn in de spieren van het lichaam. Pijnstillers zijn vrij verkrijgbare medicijnen in drogisterijen die de pijn in verschillende delen van het lichaam kunnen verlichten. De meeste mensen kopen ze op grond van een waarschuwing van de Food and Drug Administration dat ze bij langdurig gebruik leverbeschadiging kunnen veroorzaken. infuus pijnstillers die zonder recept verkrijgbaar zijn, geven een plaatselijk verdovend effect waardoor de zenuwimpulsen naar de spieren die pijn veroorzaken, worden vertraagd.

Behandelingen met vrij verkrijgbare geneesmiddelen omvatten ontstekingsremmende geneesmiddelen om spierkrampen te verminderen, ook bekend als NSAID’s. De geneesmiddelen die worden gebruikt om normale pijn te behandelen, staan bekend als anti-emetica of NSAID’s. De meest gebruikte vrij verkrijgbare geneesmiddelen zijn ibuprofen, een generieke vorm van naproxen, acetaminofen, of geneesmiddelen die pimethicone en paracetamol worden genoemd. NSAID’s kunnen de pijn verlichten en ontstekingen verminderen. Ze worden naar behoefte gedurende de dag ingenomen. Als u voelt dat u pijn heeft, wacht dan niet tot het erger wordt. Als u de pijn wegneemt, bent u zich er misschien niet van bewust dat u de NSAID’s inneemt. Sommige mensen denken automatisch aan de pijnstillers als ze pijn voelen. De ontstekingsremmende werking van NSAID’s kan snel slijten, dus de ontstekingsremmende medicatie moet de hele dag door worden ingenomen. Het wordt aanbevolen dat u uw arts ten minste tweemaal per week bezoekt voor uw pijnbestrijdingsplan.

Pijnmedicatie omvat vrij verkrijgbare geneesmiddelen en geneesmiddelen op recept. Geneesmiddelen op recept omvatten middelen die tricyclische antidepressiva (TCA’s) worden genoemd, serotonine-agonisten, zenuwoxide-receptorantagonisten, dopaminerge middelen en histamine-5-receptorblokkers, ook bekend als HMG-CoA-reductaseremmers. Tot de meest voorgeschreven vrij verkrijgbare geneesmiddelen behoort carisoprodol, dat wordt gebruikt om lage rugpijn te behandelen, orthopedische artsen te intimideren en ook zenuwpijn te behandelen. Voorbeelden van mensen die geneesmiddelen op recept gebruiken zijn patiĆ«nten met zenuwpijn door een beknelde zenuw of ischias, spierverrekkingen, hoofdpijn, nekpijn en carpaal tunnel syndroom.

Mensen die geneesmiddelen op recept gebruiken, moeten de instructies van de arts naar de letter opvolgen. Als u voelt dat er iets mis is, meld de symptomen dan onmiddellijk aan uw arts. U kunt het niet zomaar “van u af laten glijden”. Het kan zijn dat u Medication Assistance Programs (MAIP), psychotherapie, counseling, en vele andere behandelingsmogelijkheden nodig heeft. Onthoud dat er geen sprake is van schaamte of zwakte. Het is uw lichaam en uw gezondheid.

Lees meer

Fysiotherapeut

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.